Gastronomie českého středověku

Monika Černá-Feyfrlíková

Kniha

Gastronomie českého středověku
Datum vydání:6.6.2024
EAN:9788027138296
Dostupnost:skladem do 10 ks, můžete mít již 14.10.

Cena pro e-shop

399 Kč vč. DPH  

Dostupné v kamenných prodejnách k okamžitému vyzvednutí

Multiland Brno0 ks
Multiland Hradec Králové0 ks
Multiland Liberec0 ks
Multiland Ostrava0 ks
Multiland Pardubice0 ks
Multiland Praha1 ks

Popis

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech.
Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!